donderdag 5 juli 2007

Lost at sea..

Op de 4th of July gingen wij lekker een dagje varen met de Buchanans. Wat begon als een leuk en gezellig iets, eindigde in een drama op zee..


Lein, Pam & Toon..

Rond een uur of 11 in de ochtend vertrokken Toon&Lein met Pam Buchanan naar de boot. Daar aangekomen waren Chris en Sarah al bezig om de jetski te water te laten. Ze zouden deze speciaal voor ons in het water leggen, zodat we een lekker ritje op het water konden konden maken op dit supersnelle ding.. Toen hij eenmaal in het water lag, mocht Lein als eerste mee voor een rit en kreeg zij van Sarah wat uitleg over het hoe en wat van zo'n apparaat.. Toen ze terugkwamen, vonden ze dat Toon&Lein samen wel een ritje konden gaan maken.. Lein wilde nog niet gelijk sturen, dus Toon werd gelijk in het diepe geworpen en mocht het ding besturen.. Daar gingen we dan.. Met 2 mega grijnzen op onze gezichtjes verlieten we de dock en voeren we rustig tussen alle boten en zeilbootjes door. In deze zone mochten we nog niet zo snel, dus daar gingen we dan op ons dooie gemak.. Toen we deze zone verlieten vlogen we al snel over het water.. Met een snelheid van zo'n 70-80 km/uur snelden de 2 over het wateroppervlak.. We hadden veel bekijks van andere mensen, die allemaal vrolijk naar ons lachten en zwaaiden.. Dit was echt AWESOME gewoon..!!


Lein&Toon op de jetski...

Nadat we dus een mooi rondje hadden gemaakt langs Burnt Island en nog een of ander eilandje, besloten we om even naar de Buchanans te gaan om te laten zien dat alles nog oke was en dat we het super naar ons zin hadden.. Daar aangekomen waren Pam&Chris al eten aan het halen.. Toen ze terugkwamen hebben we gezellig met z'n 5en aan boord van de boot gegeten. Daarna zijn we met Sarah even bij 'Mama D's ' langsgeweest. Allison, de andere dochter werkt daar nl. Na gezellig wat gekletst te hebben gingen Toon&Lein terug naar de boot en de jetski voor nog een ritje. Maar omdat Chris hetzelfde idee had moesten we even wachten totdat hij terugkwam.. Gelukkig duurde het niet lang en klommen Toon&lein al snel weer op de jetski, dit keer met Lein als kapitein;-) Weer begon de rit langzaam in de rustige zone, maar daarna moest Toon zich goed aan Lein de kapitein vasthouden om niet van de jetski af te vliegen.. Wat gingen we snel en wat hadden we een lol. De tranen stonden in onze ogen van het lache. Omdat er bijna geen boten op het water te zien waren, besloten we om vol gas te gaan.. Dus daar gingen we met 80 km/uur over het water.. Totdat we ineens stilstonden (snelheid: 0,00 km/uur..).. Toon dacht dat Lein een grapje maakte en vroeg haar om de motor weer te starten.. Lein drukte de startknop in, maar ze had geen succes.. Lachend keken we elkaar aan met een blik van: ojeej, dat hebben WIJ weer:P Tsjaah daar zaten we dan, midden op zee met geen boot in zicht.. Nog steeds lachend probeerden we het ding aan de praat te krijgen, maar helaas.. het ding was dood. Tsjaah en wat doe je dan? Onze sailors waren niet meer in town en konden ons dus niet komen redden.. Nou daar zit je dan, met z'n 2en op een jetski van nog geen 2 meter groot.. We waren dus noodgedwongen om te blijven zitten, tsjaah en te lachen... Uiteindelijk kwam er een soort speedbootje aan, wij zwaaien om ze te laten stoppen, maar deze mensen besloten om alleen maar vrolijk terug te zwaaien en deze 2 meiden dus te laten zitten.. Gelukkig kwam niet snel daarna nog een bootje onze kant op. Ook zij zwaaiden eerst vrolijk terug, totdat we riepen dat we hulp nodig hadden. Ze kwamen naar ons toe en vroegen wat er aan de hand was.. De 2 mannen aan boord probeerden het ding aan de praat te krijgen, maar ook zij hadden geen succes.. We waren dus al op het punt gekomen dat deze boot ons zou trekken naar de haven, toen opeens de boot van Pam&Chris opdook.. Zij namen de jetski dus op sleeptouw..

Eindelijk weer in de haven gekomen heeft Chris nog gekeken of hij het ding kon fixen, maar ook dit mocht niet baten..
We hadden nooit gedacht dat we nog es 'lost at sea' zouden raken.. Maar de 2 hebben het overleefd en we zeggen: op naar het volgende avontuur..!!


Hier issie dan ein-de-lijk.. :
Lein met ons MEGA-ijsjee..!!

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Aaaaaaaaaahh !! Wat een avontuur zeg !! Haha, ik zie jullie al roepe om hulp, varen die mense gewoon door ! XD Zieligg !!! Maar 80 km per uur is echt snel man !! Stoerr jonge !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Maar is die jetski kappot dan ? Was zeker wel duur ding, of niet ?

FUNNY !! :P
k Ga weer stoppe !!

Veel plezier nog vandaag he ? :D

Groetjes van Marjon !!!

Anoniem zei

Hey, wat een avontuur zeg. Wel leuk hoor zo'n jetski.
Leuke foto's ook.
Geniet maar van jullie volgende avonturen.
Groetjes "tante" Nelleke (en Kel natuurlijk)

Anoniem zei

Wow!! wel blij dat jullie weer veilig trug zijn!! zal zaterdag idereeen ff de groetjes doen in Hoogezand. XxX wilma.

Anoniem zei

Zei het nog zo kind. Kan alleen jullie 2 overkomen :)

Anoniem zei

ooooww meiden wat 'n drama!!
Zie jullie al helemaal voor me hahaha... :P

Anoniem zei

Hallo Marjolein en Tonie

Hoe is het bij jullie is het eten ook wel goed. Hier is alles goed. Ik kijk elke dag of er post van je komt, maar we zien nog niks. Zijn jullie al weer verhuist. Leeft de waterscooter nog of is hij dood.

De hartelijke groeten van opa en oma Hoek dag

Anoniem zei

Hartstikke leuk om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben.

Veel plezier nog en geniet ervan!

Groeten, Alexander

Anoniem zei

Hey Lein en Toni =D

Woooww wat een verhalen zeg....Dat van de jetski is echt iets dat alleen jullie kan overkomen ;) Maar ik ben blij om te lezen dat jullie het naar je zin hebben daar ! En zo te zien zijn jullie ook lekker bruin geworden...hihi Nou hier gaat het ook redelijk de goeie kant op, maar echt warm ist nog niet hoor! haha.... Nou meiden ik blijf jullie verhalen maar lezen en volgen, want het ik wil wel weten hoe het met jullie gaat natuurlijk =D Heeel veel plezier nog he !!! Spreek jullie snel weer !

Dikke Kuss & Hugg X X Samantha !!

Anoniem zei

Jullie hebben het echt naar jullie zin! Goed om te lezen, blijf maar lekker veel schrijven dan blijven we hier op de hoogte van al jullie belevenissen.

Groeten aan de Keegans!!

Gerard